În viatã nu existã oameni rãi; existã numai oameni care suferã.

durere

 

Acceptând propria suferintã si suferinta altora, e mult mai usor sã acceptãm lucrurile care ni se par rele si violente. Vãzând suferinta la un criminal, îl vei accepta mult mai usor, chiar dacã nu esti de acord cu comportamentul lui. Acceptã faptul cã si el va culege ce a semãnat. Când va fi suferit îndeajuns, se va transforma si va descoperi cã e propriul stãpân al vietii sale.  Când îsi va da seama singur cât îl costã sã fie asa cum este, va decide sã se schimbe. Învãtând sã iubesti – pe ceilalti si pe tine însuti – vei „recolta” tot mai multã dragoste. Este ca si cum ai învãta sã dansezi. Cu cât îti impui mai multã disciplinã, cu cât participi mai mult, cu atât sansele de reusitã vor fi în favoarea ta.

RESPECT SI ACCEPT DORINTELE SI PÃRERILE CELORLALTI, CHIAR DACàNU SUNT DE ACORD CU ELE SI CHIAR DACàNU LE ÎNTELEG. ÎN CONSECINTÃ, PRIMESC DIN CE ÎN CE MAI MULTàDRAGOSTE.

Lise Bourbeau

About these ads

8 thoughts on “În viatã nu existã oameni rãi; existã numai oameni care suferã.

 1. Asta este un subiect despre care ar trebui vorbit mai mult , este un subiect foarte larg avand in vedere ca toti suntem diferiti, toti traim in conditii de viata diferite, toti avem oameni diferiti in jurul nostru, parinti diferiti, avem personalitate diferita, avem parte de intamplari diferite, avem vieti diferite. Si mai ales ca toti avem defecte. Asa ca nu trebuie sa raspundem la violenta cu violenta , la rautate cu rautate, la orgoliu cu orgoliu. Daca vrem liniste si pace trebuie sa ne comportam ca atare.Si asta nu inseamna ca trebuie sa trecem cu vederea peste tot, ci pur si simplu sa incercam sa facem lucrurile sa mearga bine, nu si mai rau.

  Like

 2. exista oameni care sufera pentru ca exista oameni rai care nu stiu sa ceara iertare si sa devina bunisi pentru ca cei buni nu incearca suficient sa-i ajute pe cei rai sa devina buni!

  Like

 3. vad ca de ceva timp, se practica un curent nou de spalare a creirului..de stopare a judecatii proprii, de incetiosare a creirului de acceptare a raului si mizeriilor facute de catre unii oameni semenilor lor, in loc sa se puna accent pe educatie si valoriile pozitive, pe frumos, pe creatie…eu zic ca e semn de lasitate si ipocrizie cum sa gandesti” lasa ca isi ea el rasplata”..cand exista posibilitatea de preventie….

  Like

 4. Exista oameni buni care sufera din cauza celor rai, pentru ca cei din urma, nu stiu sa planga, nu stiu decat sa urasca si sa faca rau!

  Like

 5. :)) Imi e dificil sa raspund la intrebarea asta. Deocamdata sunt la procesul de constientizare. Actiunea este urmatorul pas. Chiar daca eu vreau sa aleg fericirea, recunosc ca aleg si suferinta. Macar fata de mine sa nu ma mint si sa accept ceea ce sunt. Doar asa pot aduce schimbarea in viata mea.
  Pana la urma, ce e albul fara negru, fericirea fara suferinta? Toate au un rost. Important este sa nu ne pierdem prin ele si sa reusim sa vedem situatia cu detasare.

  O zi frumoasa;)

  Like

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s