În viatã nu existã oameni rãi; existã numai oameni care suferã.

durere

 

Acceptând propria suferintã si suferinta altora, e mult mai usor sã acceptãm lucrurile care ni se par rele si violente. Vãzând suferinta la un criminal, îl vei accepta mult mai usor, chiar dacã nu esti de acord cu comportamentul lui. Acceptã faptul cã si el va culege ce a semãnat. Când va fi suferit îndeajuns, se va transforma si va descoperi cã e propriul stãpân al vietii sale.  Când îsi va da seama singur cât îl costã sã fie asa cum este, va decide sã se schimbe. Învãtând sã iubesti – pe ceilalti si pe tine însuti – vei „recolta” tot mai multã dragoste. Este ca si cum ai învãta sã dansezi. Cu cât îti impui mai multã disciplinã, cu cât participi mai mult, cu atât sansele de reusitã vor fi în favoarea ta.

RESPECT SI ACCEPT DORINTELE SI PÃRERILE CELORLALTI, CHIAR DACàNU SUNT DE ACORD CU ELE SI CHIAR DACàNU LE ÎNTELEG. ÎN CONSECINTÃ, PRIMESC DIN CE ÎN CE MAI MULTàDRAGOSTE.

Lise Bourbeau

Anunțuri

9 gânduri despre „În viatã nu existã oameni rãi; existã numai oameni care suferã.

 1. va rog din suflet ajutatima … sunt Providenta .. si sunt hartuit in moduri viclene cum greu va imaginati … va rog ajutatima am nevoie de un prieten de o familie in care sami pot gasi linistea si pacea si sa pot muri fara a avea sufletul mahnit de ura si rautate ….. 0735918775

  Apreciază

 2. Asta este un subiect despre care ar trebui vorbit mai mult , este un subiect foarte larg avand in vedere ca toti suntem diferiti, toti traim in conditii de viata diferite, toti avem oameni diferiti in jurul nostru, parinti diferiti, avem personalitate diferita, avem parte de intamplari diferite, avem vieti diferite. Si mai ales ca toti avem defecte. Asa ca nu trebuie sa raspundem la violenta cu violenta , la rautate cu rautate, la orgoliu cu orgoliu. Daca vrem liniste si pace trebuie sa ne comportam ca atare.Si asta nu inseamna ca trebuie sa trecem cu vederea peste tot, ci pur si simplu sa incercam sa facem lucrurile sa mearga bine, nu si mai rau.

  Apreciază

 3. exista oameni care sufera pentru ca exista oameni rai care nu stiu sa ceara iertare si sa devina bunisi pentru ca cei buni nu incearca suficient sa-i ajute pe cei rai sa devina buni!

  Apreciază

 4. vad ca de ceva timp, se practica un curent nou de spalare a creirului..de stopare a judecatii proprii, de incetiosare a creirului de acceptare a raului si mizeriilor facute de catre unii oameni semenilor lor, in loc sa se puna accent pe educatie si valoriile pozitive, pe frumos, pe creatie…eu zic ca e semn de lasitate si ipocrizie cum sa gandesti” lasa ca isi ea el rasplata”..cand exista posibilitatea de preventie….

  Apreciază

 5. Exista oameni buni care sufera din cauza celor rai, pentru ca cei din urma, nu stiu sa planga, nu stiu decat sa urasca si sa faca rau!

  Apreciază

 6. :)) Imi e dificil sa raspund la intrebarea asta. Deocamdata sunt la procesul de constientizare. Actiunea este urmatorul pas. Chiar daca eu vreau sa aleg fericirea, recunosc ca aleg si suferinta. Macar fata de mine sa nu ma mint si sa accept ceea ce sunt. Doar asa pot aduce schimbarea in viata mea.
  Pana la urma, ce e albul fara negru, fericirea fara suferinta? Toate au un rost. Important este sa nu ne pierdem prin ele si sa reusim sa vedem situatia cu detasare.

  O zi frumoasa;)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s