Cunoaşte-te pe tine însuţi. (10).

„Cu cât vom iubi mai mult, cu atât vom mânca mai puţin, sau mai bine spus cât este necesar. Cu cât vom iubi mai puţin, cu atât vom mânca mai mult, ne vom îndopa cu mâncare în locul dragostei. Dacă nu vom lasa energia să circule liberă, firesc, aceasta va defula pervers. Ceea ce diferenţiază decisiv a mânca de a iubi este că mâncarea în exces îţi va face rău, te va face nefericit, pe când iubirea NICIODATĂ nu este prea multă, nu este în exces, cu cât iubeşti mai mult vei iubi mai mult şi vei fi mai fericit….”

Haide la ţară!

food6

Doresc să revin cu un subiect extrem de important asupra căruia încă persistă multă confuzie, multă ignoranţă : alimentaţia. Aceasta trebuie abordată într-un context integrator al finiitei. Natura alimentelor, cantitatea şi modul de alimentaţie trebuie privite ţinând cont de întreg complexul de factori care fac din corpul nostru o unitate organic/spirituală.

Vom observa că între hrană, minte, sentimente, necesitate există legături energetice. Astfel, un copil care se simte iubit de către mama sa, care îi este disponibilă oricând, nu va mânca cu lăcomia unui copil care nu simte această iubire şi nu ştie când şi dacă va mai primi hrană…Mai târziu această reacţie se va trensfera în domeniul afectivităţii, al celui sexual. Când energia iubirii este blocată, aceasta se va revarsa în interesul  excesiv faţă de hrană. Nu întâmplător îndrăgostiţii “uită” de mâncare.

După cum spuneam în articolul anterior, trebuie plecat de la iubirea faţă de propria fiinţă, propriul trup…

Vezi articol original 847 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s