Cuvant pentru astazi, 3 noiembrie. Nu incerca sa-ti schimbi partenerul!

antagonistic-opposites

Poţi să-i spui partenerei sau partenerului tău tot ce vrei, dar nu ai dreptul să-i ceri să se schimbe de dragul tău. Decizia de schimbare îi aparţine celeilalte persoane.

Dacă iubeşti cu adevărat o persoană, accept-o aşa cum este. Stabileşte limitele pe care doreşti să le stabileşti şi acordă-i spaţiu pentru a lua propriile lui decizii. Ai răbdare şi nu o forţa să-ţi împlinească aşteptările. Las-o să se schimbe pentru că aşa vrea ea, nu pentru că aşa vrei tu.

Iubeşte persoana de lângă tine aşa cum este şi îngăduie-i să fie ea însăşi. Dă-i această libertate, altfel ţi-o vei pierde şi tu pe a ta. Nu există nimic mai greu decât să încerci să salvezi sau să ajuţi o fiinţă umană să se mântuie. Este ca şi cum ai încerca să salvezi o persoană de la înec, având un braţ legat la spate. Dacă încerci să faci acest lucru, ori vei fi tras la fund şi te vei îneca, ori vei fugi, simţindu-te vinovat pentru că nu ai reuşit să-ţi îndeplineşti o responsabilitate care nu ţi-a aparţinut niciodată.ţie cu adevărat.

Aminteşte-ţi că e mult mai dificil să desfaci o relaţie de co-dependenţă, decât să intri în ea. Mai bine să te ţii deoparte şi să dai forţă celeilalte persoane, decât să fii atras într-o situaţie în care amândoi vă trădaţi pe voi înşivă.

Paul Ferrini

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s